Dagje weg, OV of auto?

D

Gezellig een dagje weggaan. Dat is altijd leuk natuurlijk, er is zoveel keuze met leuke dingen om te doen. Lekker een dagje winkelen. Of gezellig met de kinderen naar het strand. Of misschien is er een leuk evenement waar je naartoe gaat. Er is altijd genoeg te doen voor jong en oud. Heel het gezin kan mee om gezellig met elkaar een leuke dag te beleven. Dan rest alleen de vraag, hoe ga je erheen? De meeste locaties zijn natuurlijk goed te bereiken. Of je nu gaat met het openbaar vervoer, of je kiest ervoor om toch zelf met de auto te gaan rijden.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer, trein bus en metro, komen op de meeste plaatsen. Als je hier vaker mee reist ben je misschien al in het bezit van een OV chipkaart. Die heb je nodig om met openbaar vervoer te kunnen reizen. In sommige bussen kun je nog contant betalen, maar de prijzen contant liggen vaak hoger dan wanneer je met de OV chipkaart betaalt. Maar ga je niet vaker met het openbaar vervoer dan is het misschien niet interessant om een OV chipkaart te nemen. Vaak kun je wel profiteren van acties die bijvoorbeeld de Kruidvat heeft. Hier kun je dan goedkoop een treinkaartje nemen. De kosten hiervan zijn een stuk lager dan de gangbare prijs van een kaartje. Zo kun je dus lekker besparen als je een dagje weg gaat.

Met de auto

Je kunt natuurlijk ook met de auto weggaan. Lekker zelf rijden en kunnen bepalen wanneer je weg wilt gaan. Je hoeft niet op de bus of trein te wachten. Ook niet niet als regent of slecht weer is dan natuurlijk. Maar ondanks dat je geen vertraging kunt krijgen voor vertrek, kun je natuurlijk wel in de file komen te staan. Dat is natuurlijk ook vervelend. Bijvoorbeeld als je op een warme dag naar het strand gaat, dan moet je op tijd weggaan anders heb je een grote kans dat je in de file komt te staan. Hier moet je wel rekening mee houden om toch een plekje te kunnen vinden op het strand. En je moet natuurlijk niet vergeten dat je ook moet parkeren met de auto. Maar over het algemeen heb je altijd wel een parkeergarage in de buurt. Zo ook in Amsterdam als je hier wilt winkelen of als je naar de Rai gaat bijvoorbeeld. Parkeren in Amsterdam kan in één van de vele Q-Park parkeergarages. Er is altijd wel een plekje te vinden, dus hier hoef je het niet voor te laten.