Een top hotel boeken voor een betaalbare prijs

E

Heerlijk toch, lekker voor de computer een vakantie boeken en een hotel opzoeken. Dat is inderdaad zo, totdat je de prijzen ziet van menig hotel. Hotels zijn duur geworden, heel duur. Een hotelovernachting hoeft echter helemaal niet zo duur te zijn. In de hotel branche is namelijk iets aan de hand en dit komt in grote mate doordat de markt enorm gedomineerd wordt door hotel vergelijkers. Hoewel dit soort vergelijkingssites soms bijna vormen aannemen van een goed doel, is dit zeker niet het geval voor hotels. Vergelijkingssites werken namelijk op een bepaalde manier en die leg ik uit in deze blog. Daarnaast leg ik ook direct uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet de hoofdprijs betaalt voor een overnachting.

Hoe werken vergelijkingssites

Vergelijkingssites maken gebruik van een marge model. Dit betekent dat hotels een bepaalt percentage van de boeking kosten betalen voor elke boeking die via de website van een vergelijker gebeurd. Dit is natuurlijk prima, vergelijkingssites moeten ook wat kunnen verdienen. Het vervelende is alleen dat vergelijkingssites hotels verplichten om dezelfde prijs aan te houden op hun eigen websites. Dit betekent dat je iedereen, ongeacht op welke website je boekt, je indirect altijd de marge betaalt voor de vergelijker. Wat kun je doen om toch iets minder te betalen?

Zoeken maar nog niet boeken

De beste manier om een hotelovernachting te boeken is door op de volgende manier te werk te gaan. Je zoekt het hotel op via een vergelijkingssite. De reviews en foto’s van gasten zijn waardevol tijdens de zoektocht naar een hotel. Wanneer je echter wilt gaan boeken is het handig om ook eens op de website van de hotel aanbieder te kijken. Vaak kun je hier leuke extraatjes vinden. Dit hotel Hilversum geeft nu bijvoorbeeld 20 procent korting op het ontbijt, maar alleen wanneer je via hun website boekt. Dan neem je dan toch maar mooi mee.

Fijne vakantie

Ik wens je een enorm fijne vakantie en hoop dat je iets aan de tips uit deze blog hebt gehad. Succes!